De zin ‘papier is dood’ galmt jaren na de opkomst van het internet nog steeds na. Maar inmiddels is gebleken dat online en papier prima naast elkaar kunnen bestaan. Sterker nog: een puik magazine kan je merk ontzettend versterken. Vooral in een wereld waarin een overkill is aan digitale boodschappen. We geven je 7 redenen waarom je liever vandaag dan morgen moet beginnen met een blad.

1. 80% blijft er op los bladeren

Volgens onderzoek worden er jaarlijks 472 magazinetitels gedrukt, die door 11,4 miljoen Nederlanders worden gelezen. Dat is maar liefst 80% van de bevolking. Er duiken dus meer mensen in de bladen, dan je zou denken.

2. Blad boven beeldscherm

Lees je iets op papier, dan blijft de informatie beter plakken dan vanaf een beeldscherm. Papier, kom maar hier!

3. Lezers blijven 25 minuten hangen

Ook blijkt uit onderzoek dat we met een gemiddelde leesduur van 25 minuten niet vies zijn van een relatietijdschrift op zijn tijd. Dit is een magazine uitgegeven door een merk, organisatie of bedrijf. Hiervan leest 50% het blad helemaal, 50% bezoekt daarna de site en 66% koopt producten.

4. Millennials + magazines = <3

Millennials zien bladen absoluut niet als een prehistorisch medium van voor hun tijd. Sterker nog: maar liefst 45% leest een of meerdere magazines per maand. En 32% van de millennials heeft een abonnement. 

5. Autoritijdschrift

Online kan iedereen journalist zijn. Een magazine maken is alleen weggelegd voor professionals, dus vergroot dit medium je geloofwaardigheid. En de boodschap die je als merk of bedrijf over wil brengen.

6. Balans in boodschappen

Van diepgaande reportage tot korte column: in een magazine gaan verdieping en snelle snackcontent hand in hand.

7. Van spambox naar krantenbak

Vroeger kreeg je veel papieren post en was de nieuwsbrief in je mailbox uniek. Nu is het andersom. Boodschappen van bedrijven die je gedrukt krijgt, worden gemiddeld hoog beoordeeld met een 7,5. Dus met een magazine beland je eerder in de krantenbak, dan de spambox. 

Dus waar wacht je nog op?

Kan er ook wel een blad geschreven worden over jouw merk of bedrijf? En ben je benieuwd geworden naar magazines?

×

Prangende levensvragen,

op zoek naar zingeving of je merk een succes maken? Kom Binnen.

× Whatsapp met ZUID