Content

Animatie, waarom je écht niet meer zonder kunt

By May 6, 2019 No Comments

Animatie, waarom je écht niet meer zonder kunt

Animatie is de toekomst. Daarom zijn we intensief gaan samenwerken met Extrafazant, een creatieve contentstudio die onlangs is neergestreken op de ZUID Creative Campus. In deze blog geven Tom Haenen en Willem Mels je een virtuele hand en leggen we uit waarom animatie o zo belangrijk is.

'Animatie kan álles uitleggen'

“Soms wil je als merk een verhaal vertellen dat zich niet zo makkelijk in woord of stilstaand beeld laat vangen”, zegt Willem. “De grote kracht van een animatie is dat het elk product, concept of idee heel helder kan uitleggen. Perfect voor de snelle, social wereld waarin we leven.” Tom vult aan: “Als illustrator en animator kun je losgaan met visuele metaforen om lastige onderwerpen leuk én begrijpelijk te maken. De creatieve mogelijkheden om dat doel te bereiken zijn onbegrensd. Precies die vrijheid maakt ons vak zo mooi.”

Waarom animatie?

- Conversie, uitleg of merkbeleving: een animatie ondersteunt elk doel
- Videokijkers onthouden 95 procent van de boodschap, lezers maar 10 procent
- Een animatie is het antwoord op de steeds kleinere spanningsboog van kijkers
- Blog, socials of narrowcasting: je kunt animatie op meerdere kanalen inzetten

Bekijk het werk van Extrafazant

Even voorstellen ...

Tom is Haentje de voorste als het gaat om illustreren. Opgeleid als kunstenaar, afgestudeerd als illustrator. Overdag is hij het gezicht van Extrafazant, maar ‘s avonds is hij een gevat woordkunstenaar. Zijn bedenksels als Paire de Loule en Oulewappeur drukt hij op truien en verkoopt hij met veel succes onder zijn eigen kledingmerk Cheaque.

Willem is wat stiller, maar zijn animaties schreeuwen van plezier en kwaliteit. Het is zijn taak om de illustraties in beweging te brengen. Als extreme perfectionist kun je er zeker van zijn dat zijn animaties crisp, clear & clean zijn. En switchen tussen opdrachten vindt hij leuker dan Nintendo. Animeer, meer, meer!

Deze content kunnen we maken:

  • uitlegvideo’s & explanimations
  • illustraties & infographics
  • tv-commercials
  • 2D-/3D-animaties
  • productvideo’s
×

Prangende levensvragen,

op zoek naar zingeving of je merk een succes maken? Kom Binnen.

× Whatsapp met ZUID