Branding & Campaigns

Brand identity

Een sterke brand identity begint bij zaken als de bedrijfscultuur, de visie en de merkwaarden. Hieruit creëren wij een huisstijl die niet alleen de schoonheidsprijs wint, maar vooral het gewenste effect heeft. Nu én in de toekomst.

30 minute talk met onze topstrategen?

Get in touch with us

Let's meet up!

Wat is Brand identity volgens ZUID?

De merkidentiteit is de expressie van een merk, bedrijf of organisatie. In de volksmond noem je het een huisstijl, maar als je het aan ZUID overlaat wordt het wat breder dan dat.

Zo bedenken we onder andere ook merknamen, bepalen we de tone-of-voice (vocal identity) en passen we fotografie en het design van alle ‘owned media’ toe, zoals de website, social media-kanalen en bedrijfsmagazines. Kortom, een huisstijl die staat als een …

Hoe komt ZUID tot de strakste identiteit

Wij benaderen de realisatie van een merkidentiteit als een kernfusie. Een waarin merkstrategie en creativiteit samensmelten tot die ene zin, naam, kleur en dat ene logo waarmee je alles vertelt: zonder iets te hoeven zeggen.

Om geen creatieve kansen onbenut te laten, werken we hier met meerdere disciplines aan (strategen, vormgevers, copywriters, animators) en betrekken we uiteraard ook de opdrachtgever in het project.

Wat krijg én kan ik met een brand identity?

Samen met jou ontwikkelt ZUID een merkidentiteit die een onuitwisbare indrukachterlaat en je echt onderscheidt van je concurrenten.

Deze identiteit komt direct voort uit je merkstrategie. Deze geeft het DNA van je organisatie weer en is flexibel genoeg om zich bij veranderende omstandigheden aan te passen aan de tijd.

Toekomstbestendig dus.

Hey ZUID, hebben jullie daar een voorbeeld van?

Legio! Voor MCB brachten we vier merken onder één dak, waarmee we dit staalconglomeraat weer klaar maakten voor de komende 80 jaar.

Personal Protein wilde een brand identity die de keuzevrijheid in smaak laat zien. De zwarte basisverpakking naast de kleurrijke smaakflacons zijn hier een mooie uiting van.Check vooral onze cases voor een totaaloverzicht.

Ook vernieuwen of verfrissen?
Neem contact op met een van onze Brand Builders.

Mooi merk, mooi werk

Brand identity omvat

# brandidentity

# merkidentiteit

# logo

# huisstijl

Veranderen, verfrissen of verhelderen?

Ga voor een huisstijl die future proof is.

Neem contact op