Daniek stalt de items uit die haar als designer en als mens typeren. Leer deze begaafde ZUID-designer kennen aan de hand van een telefoonhoesje en haar eerste camera (waar eigenlijk helemaal geen rolletje in zat).

Daniek <3 fotografie

“Als zevenjarig meisje liep ik al met een camera op zak over straat. Er zat geen rolletje in, maar ik vond het leuk om door het schermpje te kijken. Op zestienjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Sindsdien ben ik verslaafd aan fotografie. Mijn favoriete liedje? Photograph van Ed Sheeran.”

Frida Kahlo, mijn heldin

“Deze Mexicaanse kunstenares stond bekend om haar eigenzinnige persoonlijkheid en feministische kijk op het leven. Ik vind haar heel bijzonder. Ze maakte schitterende zelfportretten. Frida schoor zich niet. Ze deed gewoon wat ze zelf wilde, respect daarvoor.”

‘Mijn brein is als een broekzak vol iPhone-oortjes in de knoop. Een notebook brengt enigszins orde in die chaos’

Notebook: wie schrijft, die blijft

“Ik schrijf alles op in mijn notebook. Leermomenten, steekwoorden, to-dolijstjes en nog veel meer. Ik heb thuis ook een boekje liggen. Mijn brein is als een broekzak vol iPhone-oortjes in de knoop. Zo’n notebook brengt enigszins orde in die chaos.”

Girl power

“Sommige mensen relaxen door een avondje te Netflixen met man- of vrouwlief. Voor mij is trainen de ultieme ontspanning. Je vindt me minimaal drie keer per week in de sportschool. Deadlift, squat of bench press: als ik eenmaal bezig ben, is het stil in mijn hoofd.”

(Studie)boekenwurm

“Ik zit graag met mijn neus in de boeken. Momenteel ben ik bezig met het boek Beeldtaal. Dit gaat over visuele communicatie: hoe werken de hersenen, hoe komt beeld over en hoe overtuig je iemand? Ik wil hier echt alles over weten.”

Mijn catwalk-hond

“De bal is van mijn hond Binck. Binck is mijn baby, mijn steun en toeverlaat. In de leuke en minder leuke tijden. Ik maak graag foto’s van hem. En terecht, want geef toe: hij is mega fotogeniek.”

×

Prangende levensvragen,

op zoek naar zingeving of je merk een succes maken? Kom Binnen.

× Whatsapp met ZUID