Casus Rabobank Tilburg private banking

De vraag vanuit Rabobank

Hoe brengen we Private Banking op een nieuwe manier onder de aandacht?

Onze invulling

De Rabobank is een coöperatieve bank, die als grote kracht het ‘persoonlijke’ heeft. Welbekend bij particulieren en bedrijven, maar Private Banking bleef onderbelicht, terwijl het toch een redelijk grote divisie binnen de bank is. Tijd om daar verandering in te brengen.

Juist het persoonlijke contact, waar de Rabobank zo sterk in is, is van groot belang bij Private Banking. Om grote(re) vermogens zorgvuldig te kunnen beheren, draait het om wederzijds vertrouwen en een persoonlijke band. Om die betrokkenheid eruit te lichten, koos BureauZuid er voor om niet het Private Banking als dienst eruit te lichten, maar juist de mensen erachter.

De account managers van de Rabobank staan midden in het leven. Vaak zijn het bekende gezichten in de samenleving, maar weet niemand precies wie ze zijn en wat ze doen. Mensen zien ze als ‘die man’ of ‘die vrouw’ van de Rabobank. Het idee van BureauZuid was om te laten zien wat ze drijft en waarom ze zo passievol met hun werk bezig zijn.

Door een campagne te creëren rondom de account managers Private Banking, geef je ze een duidelijk gezicht. Als zij zich bloot durven te geven, nodigt dat klanten intrinsiek uit om hun verhaal ook met hen te delen. En dan gaat het niet om geld, rendement en vermogen, maar om een veilig gevoel, warmte, kinderen en toekomst. Dat is uiteindelijk veel belangrijker.

rabobank-vrouw-man

De invulling van de campagne stond of viel met de inzet van echte vakmensen. Omdat de account managers drukbezette mensen zijn, wilden we ze op één dag fotograferen, filmen en interviewen. Een belangrijke voorwaarde was dat de foto’s, filmpjes en interviews persoonlijk en van hoge kwaliteit moesten zijn; een landelijke uitstraling.

Topfotograaf René van der Hulst zorgde voor de karaktervolle fotografie. De openheid van de account managers zie je hierin duidelijk terug. Het zijn stevige foto’s, die de personen tonen zoals ze zijn. Dit lukt niet zomaar met iedere fotograaf. Tijdens het fotograferen filmde en interviewde Fishhook Media de medewerkers Private Banking. Zowel hun levensinstelling, krachten als onzekerheden komen tekstueel en in beeld aan bod. Op deze manier was het dus mogelijk om op die ene dag een complete crossmediale beeldbibliotheek samen te stellen, van waaruit er vele marketing- en communicatiemogelijkheden zijn.

rabobank-laptop

Met de hoge kwaliteit content (verhalen, foto’s en filmpjes) kan eindeloos gevarieerd worden. Vanuit één bron kan er gecommuniceerd worden via tijdschriften, websites, advertenties, commercials, social media, mailings, visitekaartjes, enzovoort. Crossmedialiteit op zijn volledigst. Denk bijvoorbeeld aan een advertentie in een tijdschrift waarbij een groepsfoto van de account managers staat met daarbij de QR-codes die naar hun filmpjes op de website van de Rabobank verwijzen.

Uit de resultaten en terugkoppeling vanuit de Rabobank die we ontvingen, blijkt dat de campagne mensen raakt. De account managers van de Rabobank stellen zich open en gooien zichzelf in de strijd, en dat wordt gewaardeerd. Zo brengen we Private Banking op een nieuwe manier onder de aandacht.