We are a 3-in-1 agency

Was je vroeger al blij met een wie-wat-waar-website, nu moet je echt met méér aankomen om bezoekers te verbazen en succes te hebben. Een goede website van nu is op strategisch niveau verankerd in de organisatie.”

Herinner jij je deze nog-nog-nog?

Zeker geen loze woorden, maar wie naar de site van de film Space Jam (1996) gaat, snapt meteen dat een dosis nostalgie op z’n tijd zalig is. De website stamt nog uit de tijd van het inbellen om op ‘het internet’ te kunnen en is volledig in tact gelaten. Dompel je voor wat good old memories onder in een warm bad van pixels, felle kleuren, foute lettertypes en designs van twee decennia geleden.

Natte droom van een marketeer

Space Jam is meer dan jeugdsentiment. Het is een film met eeuwigheidswaarde voor marketeers, want voortgekomen uit een reeks commercials van Nike, waarin Michael Jordan samen met de Looney Tunes (die flippofiguren) te zien was.

Voor je verder leest, reis even terug in de tijd
en geniet van het eenvoudige internetleven van toen. Heerrrlijk!

Diepzinnige verhaallijn

De film begint met een jonge Michael Jordan, die zich uiteindelijk opwerkt tot de beste basketballer van de wereld. Op zijn top geeft hij aan te stoppen met basketbal, om een carrière als honkballer na te streven. Wat natuurlijk totaal mislukt.

Greetings, earthlings
We have now taken over your radioooo….

Ondertussen, op een andere planeet, maakt Mister Swackhammer zich zorgen over het feit dat zijn attractiepark Moron Mountain steeds minder bezoekers trekt. Hij stuurt enkele van zijn onderdanen, de Nerdlucks, naar de aarde om de Looney Tunes te vangen als attracties voor zijn park.

Klinkt allemaal heel logisch. Toch?

“If I hit ’em high, hit ’em high, hit ’em high
And you hit ’em low, hit ’em low, hit ’em low
If I hit ’em high, hit ’em high, hit ’em high
And you hit ’em low, hit ’em low, hit ’em low”

Conserveren = leren

De zorgvuldig geconserveerde website van Space Jam toont aan dat nostalgie iets om te koesteren is, maar – als we reëel zijn – natuurlijk ook dat er tegenwoordig heel wat meer nodig is om bezoekers te verbazen. Verschillende besturingssystemen, schermen (desktops, laptops, tablets, telefoons) en een snellere internetverzadiging vragen om een nieuwe benadering en nieuwe technieken..

Wil jij wegwijs worden in websites of simpelweg ook zo’n ubercool exemplaar voor je eigen organisatie?