Succescase: King Louie

Retailers zijn vaak (onterecht) bang om een webshop te openen. Deze angst is echter totaal ongegrond. Retailers vrezen dat online succes de offline verkopen doet dalen. Dat dit niet altijd nodig is, weet Exota, retailer in vintage kleding in Amsterdam. Hun merk King Louie is hiervan het bewijs.

Een online identiteit kan de offline identiteit juist versterken. Consumenten willen beleving (online en offline) De consument verandert en het is aan de retailers om hier op de juiste manier op in te spelen. Beleving wordt steeds belangrijker, ook op de winkelvloer. Met moderne technologien kunnen de zintuigen geprikkeld worden. Video, licht en geur dragen allemaal bij aan een prettige winkelervaring.

Klantgericht anno 2013

Het combineren van een webshop met een ˜offline winkel biedt de offline consument ook de voordelen van online shoppen, en andersom. Mocht een maat niet meer op voorraad zijn in de winkel, dan kan deze eenvoudig via de webshop alsnog besteld worden. En mocht het bestelde kledingstuk dan uiteindelijk toch niet passen, dan kan het uiteraard geretourneerd worden in de winkel. Dat is pas klantgericht werken. En dat is waar bedrijven zich positief mee kunnen onderscheiden. Ook belangrijk is dat het gebruiksgemak, de prijs en de bijgeleverde diensten goed afgestemd zijn op de wensen van de consument.

kinglouie-vb-webshop

E-branding

Een webshop kan een belangrijk onderdeel zijn van de e-branding. Het geeft de uitstraling en het gevoel weer van het merk. Ook social media helpen een merk online sterk te maken. Maak ook links tussen de webshop en de social media profielen, en zorg dat alle content deelbaar is.

Make it social!

Exota heeft dit begrepen, daarom is het bedrijf in 2011 ook met Facebook begonnen.

King Louie

King Louie en Petit Louie zijn de eigen merken van exota. De retailer die 1983 begon op de Noordermarkt in Amsterdam, heeft ondertussen 2 eigen winkels in deze stad en verkoopt King Louie en Petit Louie in meer dan 500 winkels, zowel nationaal als internationaal.

De veranderende markt leverde in combinatie met een goede prijs-/kwaliteitverhouding, een ruime keuze uit (zelf ontworpen!) prints en modellen, en een stijgende vraag, een goede basis voor een webshop. Deze is dan ook van start gegaan in het najaar van 2009. Het succes van de shop heeft bijgedragen aan een vergroting van de naamsbekendheid en heeft de regionale klantenkring uitgebreid naar nationaal niveau.

Daarnaast hebben de internationale agenten en de lange traditie van de groothandel bijgedragen aan de internationale groei van Exota.Â

• Internetverkoop is het afgelopen jaar met ruim tien procent gestegen, terwijl de winkelverkoop met vijf procent afnam.

• Online kopen is geen reden om de fysieke winkel minder te bezoeken, het is juist een extra trigger voor een bezoek.

• Zorg voor extra beleving in de winkelomgeving, online & offline!

• In 2013 wordt het nog belangrijker voor winkels om zich klantgericht op te stellen, e-commerce is de oplossing.

• Een webshop en actief deelnemen op social media dragen bij aan een goede e-branding.

Wil je ook zo’n succesverhaal als King Louie? BureauZuid kan dit ook voor jou toepassen!