Blog

Het belang van briljant UX en UI-design

Herkenbaar?
Je hebt vele manuren besteed aan het maken van een briljante app of slimme bedrijfssoftware. Software die werkt als een trein, maar wat blijkt: voor de eindgebruiker is het niet zo begrijpelijk als dat je eerst dacht. Ook voor software geldt dat de mens centraal moet staan en niet de code. Maar leg dát maar eens uit aan een backend developer.

De digital designers van ZUID creëren state of the art User Interfaces (UI), User Experience (UX) designs voor jouw business software, applicatie of mobiele app. Bedacht vanuit de eindgebruiker, maar afgestemd binnen de mogelijkheden van code.

Code vs. ontwerp
Wij geloven dat een écht goede applicatie staat of valt met de synergie tussen geweldige code en een intuïtief design . En dat laatste maken wij. Onze specialisten geven jouw applicatie een gezicht, dóór mensen vóór mensen. Je software-applicatie of app verdient een goede grafische interface!

ZUID maakt het gebruiksvriendelijk
Als partner van softwarebedrijven, appbouwers en webontwikkelaars hebben we vele projecten succesvol gemaakt. We vervullen een rol achter de schermen of maken actief deel uit van het ontwikkelteam. We zijn geen dertien-in-een-designers, maar specialisten in het uitdenken van slimme flows en praktische interactie. Onze digital designers kunnen op afroep bij je op locatie werken en worden zo onderdeel van het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit of designsprints.

Bringing personality in code
Hoe we je kunnen helpen? Door de menselijke kant van jouw code te versterken. We zorgen ervoor dat software leuk wordt om te gebruiken en prettig werkt in de praktijk. We kunnen het design leveren in Adobe XD, Sketch of Figma, zodat jullie de frontend zelf kunnen inrichten.

Alleen backenders in dienst? Geen probleem, onze developers kunnen de volledige front-end aanleveren in standaard HTML/CSS, maar ook React of Vue.js behoren tot de mogelijkheden. Je koppelt hem zelf aan de backend en voila: je gebruiker is koning.

Wat we doen
Van wireframes, user testing, creatief ontwerp en praktische teksten tot aan een kant-en-klare responsive frontend. We zijn het geheim achter de beste software. Please, don’t tell anyone :-).

  • APPS
  • HOSTING PORTALS
  • ON DEMAND TV-DIENSTEN
  • SOCIAL INTRANET
  • BEDRIJFSAPPLICATIES
  • E-COMMERCE
  • BUSINESS INTELLIGENCE
  • SAAS-APPLICATIES
  • DIGITAL SIGNAGE / NARROWCASTING

Meer weten? 
Aan de telefoon kunnen we je al snel uitleggen waarom een samenwerking met ZUID je werk gaat versimpelen én verbeteren. Bel Niels Kuipers, onze go-to digital guy voor al je kritische vragen of voor een review van je software.

Gratis UX/UI-scan t.w.v. € 500,-
Wil je kijken of we samen kunnen optrekken voor een bepaald project? Of heb je behoefte aan een gratis en vrijblijvende software-scan? Onze experts checken de gebruikerservaring, navigatie, design en toegankelijkheid. We geven je de quick wins om je project mensvriendelijker te maken.