The Broker

Branche

Non-profit

Soort project

Onafhankelijk informatieplatform

Diensten

Strategie, design, development, datamigratie

De opdracht

In ontwikkelingslanden is er vaak een tekort aan goede berichtgeving. Belangrijk dat de informatie dus klopt. Aan kenniscentrum The Broker de taak deze te bundelen en te checken, zodat ngo’s, universiteiten en overheden hierop kunnen varen. The Broker had de behoefte aan een toekomstbestendige website om al deze artikelen te publiceren. Dus zijn we aan de slag gegaan met een WordPress-website. Gebruiksvriendelijk voor The Broker én de websitebezoekers.

Goed gebruikt

Er dragen veel mensen bij aan artikelen op The Broker. Aan ons de taak om deze gebruikers een gezicht te geven. Dat deden we door profielen op te stellen met foto’s en de gepubliceerde berichten aan deze gebruikers te hangen, met ieder een andere gebruikersrol: de een is auteur, de ander is de redacteur. We hebben deze rollen aangepast, zodat ze meer mogelijkheden en functies hebben die passen bij The Broker.

Group 2 Created with Sketch.

Een grote datareis

Er stond een tweede uitdaging op ons te wachten: het overzetten van 11.000 artikelen, gebruikers, categorieën en afbeeldingen naar het nieuwe systeem. Handmatig ben je daar een millennium mee bezig, dus gingen we aan de slag met een zogenoemd migratie-algoritme. Van nerdtaal naar gewonemensentaal: door middel van een op maat geschreven ‘robot’ hebben we alle data vlekkeloos overgezet, zodat alles er ook in de nieuwe website netjes uitziet.

Meer weten
over dit project?

Niels vertelt je er graag over.

niels@zuid.com
013 54 50 323

ERAC

Next case