Breaking

ZUID lanceert ZUID.audio

ZUID Creatives maakt als eerste bureau professionele podcasts voor organisaties

ZUID Creatives helpt al twintig jaar bedrijven en merken vooruit met resultaatgerichte campagnes, aantrekkelijke content en slimme digitale producties.  Met hun nieuwste intitiatief ZUID.audio helpen ze als eerste bureau hun klanten een plek in het podcastlandschap te veroveren. CEO Mathieu Hermans: “Het is een logische uitbreiding van onze bestaande diensten.”

 

ZUID breidt uit met een eigen geluid

Podcasts nemen om alle goede redenen een vlucht. Bijna iedereen heeft wel een app op zijn of haar telefoon om zelfgekozen shows op zelfgekozen momenten te beluisteren. Doorgaans zijn het zorgvuldig geëdite producties die op geen radiozender zouden misstaan. Mathieu: “De techniek bestond al even, maar corona bleek de grote aanjager om het binnen onze eigen muren te introduceren. Toen vrijwel iedereen binnen ZUID vanuit huis werkte, zijn we begonnen met een MT-podcast. In korte afleveringen informeerde ons managementteam onze eigen mensen over de status en koers van ons bedrijf. We merkten dat onze boodschap door de vorm anders werd ontvangen dan een nieuwsbrief. Het maakte meer los. Onze eigen positieve ervaringen delen we graag met onze klanten, door ook hen de toegevoegde waarde te laten ontdekken.”

 

ZUID.audio laat je horen

Het slaan van een brug naar het bedrijfsleven maakt het verschil ten opzichte van bestaande partijen. Mathieu: “Het podcastlandschap is onontgonnen gebied voor onze klanten, maar wel een plek waar ze willen zitten. Het huidige landschap bestaat vooral uit uitgevers die eigen content produceren en opnamestudio’s die hun ruimte verhuren. Onze toegevoegde waarde is dat we weten wat werkt en je helpen om attractieve en kwalitatieve auditieve content te maken. Wat ga je vertellen? Hoe ga je het vertellen? Hoe zorg je dat je boodschap binnenkomt, aanspreekt en blijft hangen bij je klanten en medewerkers? We helpen je met het format, nemen het voor je op, mixen het professioneel af en zetten het voor je uit bij partijen als Spotify en Apple. En net als bij andere campagnes kunnen onze online marketeers je tot achter de komma informeren over het effect.  Op deze manier maken we voor enkele van onze klanten inmiddels podcasts waarin ze kennis uit hun organisatie delen, bijvoorbeeld als alternatief voor een whitepaper. Voor andere klanten interviewen we medewerkers en hun klanten over projecten en samenwerkingsverbanden waar ze trots op zijn. De mogelijkheden zijn legio en met ZUID.audio planten we vol overtuiging onze vlag op de grens van onze marketingwereld en het medialandschap.”

 

ZUID.audio houdt je altijd on air

Het initiatief van ZUID laat zien dat podcasts een toegevoegde waarde hebben ten opzichte van bestaande communicatiemiddelen binnen het bedrijfsleven. Mathieu: “We sturen dagelijks veel cijfers en andere harde feiten naar elkaars mailboxen. Een deel daarvan is absoluut relevant om de boel te laten draaien. Maar door noodgedwongen op afstand van elkaar te hebben gewerkt, hebben we meer dan ooit ervaren hoe belangrijk ook die andere, menselijke kant van een organisatie is. Podcasts geven je bedrijf, teams en mensen letterlijk een stem die op iedere afstand gehoord wordt. Van corona nemen we hopelijk snel afscheid, maar podcasts zijn absoluut een blijvertje.”