branding & campaigns

VGZ Zorgvernieuwingen

Branche

Zorg en welzijn

Soort project

Slimme communicatiemiddelen voor slimme zorgconcepten

Diensten

De opdracht

Dik honderd miljoen per jaar besparen door een lagere dosering reumamedicijnen. Een app die alcoholisten helpt hun verslaving te bedwingen. En trombosepatiënten die tegenwoordig thuis kunnen prikken en daardoor hun vrijheid terugkrijgen. Allemaal voorbeelden van zorgvernieuwingen.

ZINNIGE ZORG, bestaat dat dan?

Zorgvernieuwingen zorgen voor zinnige zorg. En dat is ons allemaal een zorg. Want hoe zinniger de zorg, hoe beter én goedkoper deze wordt. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, dus zie dat als zorgverzekeraar maar eens uit te leggen. Om te beginnen onder de eigen medewerkers. VGZ legde de bal bij ons en wij pakten hem met alle plezier op.

Interne communicatie

Zorgvernieuwing. Nieuw. Nieuws. We waren er snel uit: het ideale middel om de nieuwswaardige verhalen achter de zorgvernieuwingen te vertellen, was een tabloid. Een ouderwets fijne krant in de hand, vol vernieuwende boodschappen. Eenmaal gedrukt vonden de exemplaren dan ook gretig aftrek onder VGZ-medewerkers.

Experts, professionals en ervaringsdeskundigen aan het woord

Maar laten we beginnen bij het begin. De opdracht was redelijk abstract, omdat nog niet van alle zorgvernieuwingen een tastbaar praktijkvoorbeeld beschikbaar was. Daar zijn we samen met VGZ dan ook actief naar op zoek gegaan. Door experts van VGZ, professionals uit het werkveld en ervaringsdeskundigen aan het woord te laten, ontstond een mooie mix van artikelen. Telkens werd de invalshoek gezocht, die het meest natuurlijk op het onderwerp aansloot.

Van tabloid naar video

De verhalen over de zorgvernieuwingen die wij optekenden, werden door VGZ met zoveel enthousiasme ontvangen, dat werd besloten om videoproducties van de meest inspirerende verhalen te maken. Voor het grote publiek. Het eerste resultaat daarvan is een ‘middagje Den Bosch met Gerdy’. Gerdy heeft al een groot deel van haar leven trombose en moest daarvoor om de week naar de prikpost. Dat beperkte haar vrijheid en gaf haar gelijk het gevoel ‘patiënt’ te zijn. Nu ze rustig en simpel thuis kan prikken, zijn beide drempels verdwenen. Dat gevoel legden wij vast in onderstaande video:

Crossmediaal uitwerken van zorgvernieuwingen

Dezelfde zorgvernieuwing vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Neem de zelfmeting bij trombosepatiënten. In de interne tabloid voor VGZ vertelden we het verhaal vanuit de Trombosedienst ‘s-Hertogenbosch. En in de video kwam juist ervaringsdeskundige Gerdy aan het woord. Door deze crossmediale aanpak krijgt één onderwerp verschillende ladingen. De uitdaging daarbij is wel dat de verschillende invalshoeken even interessant zijn. Oordeel zelf.

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

Iza eindejaarscampagne 2015

Next case