branding & campaigns

Alku Brand Strategy

Branche

Vastgoed & bouw

Soort project

Van kozijnenfabriek naar powerbrand

Diensten

De opdracht

Binnen vijf jaar hét kunststof kozijnen consumentenmerk van Nederland worden. Een ambitie die om een goed uitgedachte koers en de nodige creatieve bravoure vraagt. ZUID werkte het strategische plan tot in detail uit en is verantwoordelijk voor de creatieve invulling van een breed scala aan marketingcommunicatiemiddelen.

Niet als leverancier, maar als merk gezien worden

Al een kwart eeuw steengoed in kunststof kozijnen, een eigen fabriek, twee ontdekkingscentra en een landelijk dekkend dealernetwerk. Het toenmalige Alkuplus had een puike reputatie in de kunststof kozijnenbranche, maar werd door consumenten nog te veel als leverancier en niet als merk gezien. ZUID kreeg de taak hier verandering in te brengen.

Merkstrategie tot in het kleinste detail doorgevoerd

Na een intensief voortraject hebben we onze methodes, modellen, onderzoeken, ervaring en ‘gutfeeling’ gekoppeld aan hun DNA en branche- en productspecifieke know-how. En zo transformeerde Alkuplus na 25 jaar in ALKU®. Met een nieuwe naam als het begin van de total rebranding. Ook de pay-off werd aangescherpt – ‘Thuis tussen binnen en buiten’ – en de gehele merkstrategie werd doorgevoerd tot in het kleinste detail. In beeld, tekst en beleving. Van pen tot pand. En alles daartussenin en -omheen.

Uitingen met impact

De nieuwe brand identity werd (en wordt) doorgevoerd in alle uitingen van ALKU®. Dat zijn er inmiddels al honderden: van productbrochures in magazinevorm tot een bedrijfsfilm in een pixiocard. Nogal wat impact dus. ALKU® vertrouwt op onze expertise en durft zich (met inhoud, kwaliteit, service, beleving én humor) daadwerkelijk anders te profileren dan de concurrentie. Alles met als doel om bij te dragen aan het onbetaalbare thuisgevoel van de klanten van ALKU®.

Awareness campagne: Nationale Kunststof Kozijn Dagen

Voor ALKU® riepen we de Nationale Kunststof Kozijn Dagen (NKKD) in het leven Een landelijke awareness campagne, die voortbouwde op het regionale succes van de ALKU® Open Dagen. Meer dan dertig dealers deden mee met de NKKD. We maakten een landelijke radiocommercial met regionale tag-ons. Hetzelfde gold voor de online banners. Tijdens de dagen viel er voor bezoekers het nodige te winnen en ook aan de kinderen werd gedacht. De NKKD waren een groot succes en zorgden voor veel traffic in alle vestigingen.

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

ALKU Branded Content

Next case