branding & campaigns

ALKU een van ons

Branche

Vastgoed & bouw

Soort project

Bestaande en nieuwe mensen aan het kozijnenmerk binden

Diensten

De opdracht

ALKU doet alles voor dat onbetaalbare thuisgevoel. Duizenden comfortabele huizen met gelukkige bewoners zijn daarvan het bewijs. Tegelijkertijd vergeet ALKU ook de ‘bewoners’ van hun eigen fabriek en Ontdekkingscentra niet. Om bestaande en nieuwe mensen (hechter) aan het kozijnenmerk te binden, ontwikkelde ZUID de interne campagne ‘Een van ons’.

Trots van binnen straalt uit naar buiten

ALKU is een sterk groeiend merk, maar ook nog altijd een echt familiebedrijf. Daarom zetten we de kracht van familie in om mensen aan ALKU te binden. Als we in Brabant zeggen “Da’s er een van ons”, ben je een lid van de familie. De ALKU-familie deelt lief en leed, beslist samen en deelt successen. Dat wordt bereikt door medewerkers te betrekken bij interne beslissingen, ze onderdeel uit te laten maken van het succes van het bedrijf en ze te belonen met meer dan alleen salaris. Die hechte band resulteert gelijk in een lager verloop van personeel.

Een van ons: van deurmat tot bedrijfskantine

Het ‘Een van ons’-gevoel, het gevoel van het écht samen doen, is in zoveel mogelijk details uitgewerkt. Zo wordt ‘onze Henk’ via de narrowcasting gefeliciteerd met de geboorte van zijn dochter. Of worden er projecten uitgelicht, zodat medewerkers daadwerkelijk zien wat er met hun werk gebeurt. Op de deurmat staat ‘Welkom bij ons’. Het bier dat op de VrijMiBo geschonken wordt, kan worden verkozen na een gezamenlijke proeverij. Om daarna gezamenlijk ‘op ons’ te proosten. En de bedrijfskantine wordt omgetoverd tot een huiskamer, om het familiegevoel te versterken. Creatieve en persoonlijke details maken de campagne tot een succes.

ALKU zoekt geen werknemers, maar wel mensen

Het ‘Een van ons’-concept vormt ook de rode draad bij wervingscampagnes. Hierbij is het leren door te proberen, om zo het succesrecept te brouwen. We hebben bijvoorbeeld een pilot gelanceerd waarbij potentiële verkoopmedewerkers gevraagd wordt een presentatievideo van zichzelf rechtstreeks te appen naar de ALKU-verantwoordelijke. Wat voor iemand in de sales geen probleem moet zijn. Het rechtstreekse contact zorgt meteen voor een familiair gevoel. ‘Word je er ook een van ons?’ is bij ieder wervingstraject het uitgangspunt.

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

Consolidated

Next case