branding & campaigns

Brunel Magazine

Soort project

Magazine

Diensten

De opdracht

De Volvo Ocean Race, een heroïsche zeilwedstrijd die strijdende teams met hoge spoed de wereld over laat varen. Brunel, sponsor van Team Brunel, wilde iets bijzonders doen voor de dik 400.000 toeschouwers die op de finish in Scheveningen afkwamen. Het magazine dat wij maakten, is inmiddels een waar collector’s item.

Successen en tegenslagen

In een jaar tijd met een klein zeilteam alle zes de continenten bevaren. Met niet meer aan boord dan noodzakelijk. Zelfs de tandenborstels worden afgezaagd om gewicht te besparen. Dat is afzien, maar ook onvergetelijk. Successen en tegenslagen worden als team ervaren. Het is dus nodig om een groep mensen bij elkaar te brengen die elkaar perfect aanvult. Precies wat detacheerder Brunel doet. Meer dan 10.000 professionals werken wereldwijd vanuit Brunel bij allerlei organisaties.

Teamwork is key

Het raakvlak tussen Brunel en Team Brunel: succesvol samenwerken. Dat is dan ook het hoofdthema van magazine, dat via allerlei originele invalshoeken terugkomt. Het zeilen – en het hele leven daaromheen – voert de boventoon, maar zo’n beetje ieder artikel is multi-interpretabel voor zowel mensen die van de sport houden als mensen uit het bedrijfsleven die geactiveerd moeten worden.

Nog veel extremere fotografie

24 uur in het vliegtuig voor één foto. In Hongkong maar hopen dat de locatie net zo perfect zou zijn als hij op Google Street View leek. Zien te dealen met veranderende weersomstandigheden. En uiteindelijk een panorama samenstellen uit 1.200 losse foto’s, een werkje waar je twee weken fulltime mee bezig bent. Het resultaat is dan wel een gigantisch vette foto, die over vier pagina’s verspreid in het midden van het magazine terug te vinden is. En dan hebben we het nog niet eens over die andere, onvergetelijke foto’s gehad, zoals die van een kiter die op 277 meter hoogte in de lucht hangt. Zien is geloven!

Dubbel zo harde deadline

Ieder magazine heeft een deadline, maar nu was die wel heel hard. We werkten naar een prachtig event toe. Extra spannend was dat de Team Brunel-boot tot op het laatste moment kans maakte op de eindoverwinning. Aangezien het magazine enkele weken eerder al naar de drukker moest, maakten we een speciale inlay die toegevoegd kon worden als Team Brunel won. Helaas lukte dat net niet. Maar met een klein team een knappe tweede plaats bewerkstelligen, is ook een wereldprestatie. Het kleine team van ZUID dat hard aan het magazine werkte, voelde stiekem een grote verbondenheid met de zeilers die duizenden kilometers verderop hetzelfde deden.

Unieke give-away en blijvend pr-middel

Tijdens de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen bleek het magazine als give-away een instant hit. Veel bezoekers waren verbaasd dat ze zo’n tof magazine ‘gewoon’ gratis mee konden nemen. Ook intern bij Brunel werd het magazine erg goed ontvangen. Het is dan ook nog altijd een pr-middel dat door de organisatie ingezet wordt. Tot de volgende Volvo Ocean Race over drie jaar. Hopelijk mag óók ons team dan weer vol aan de bak.

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

VGZ en IZA Magazine

Next case