branding & campaigns

digital experience

Caraat Magazine

Soort project

Karakter. Een Schitterend Magazine.

Diensten

De opdracht

Karakter, dat heeft Remco Verburg wel. De eigenaar van Caraat Juwelier weet als geen ander: sieraden zijn emotie. En hoe breng je die emotie over? Juist, door de verhalen achter de sieraden te vertellen. Het ideale middel daarvoor: een magazine. Maar is dat niet alleen iets voor grote merken? “Dat dacht ik eigenlijk ook”, lacht Remco.

Dacht jij: laat ik eens gek doen en een eigen magazine uitbrengen?
“Het was een gelukkige samenloop van omstandigheden. De afgelopen jaren heb ik meermaals brochures laten ontwerpen, die het telkens net niet waren. Ik miste de ziel, toch cruciaal voor het aanprijzen van onze sieraden. Ik ontving een mailing van ZUID, waarin stond dat ze ook veel magazines maken. Ik had er eigenlijk nog nooit over nagedacht, maar het leek me de perfecte manier om het verhaal van ons bedrijf, onze klanten en onze sieraden te vertellen.”

Zag jij een magazine niet als iets heel duurs en onbereikbaars?
“Vooropgesteld: ik vind een magazine nog altijd duur. Maar ik ben honderd procent blij dat ik het gedaan heb. Qua kosten kan ik het me niet veroorloven om ieder half jaar een nieuw magazine te maken, maar dat zou ik het liefste wel doen. Iedereen is enorm enthousiast. Het magazine is een cadeau, als dank voor de loyaliteit en het vertrouwen van onze vaste klanten.”

Hoe voelde het toen je het allereerste gedrukte exemplaar van Karakter, je eigen magazine, uit de doos haalde?
“Helemaal te gek! Ik dacht: dat hebben we toch maar even mooi gefixt met zijn allen. Het magazine ook echt door kunnen bladeren, voelde bijzonder. Heel anders dan dat je het als pdf op een beeldscherm voor je ziet.”

Werkten jullie naar een specifieke deadline toe?
“We wilden het magazine voor Moederdag uitbrengen. Een drukke periode in onze winkel en nog ruim op tijd voor de traditioneel rustige zomer. Die deadline haalden we makkelijk.”

Zag jij een magazine niet als iets heel duurs en onbereikbaars?
“Het verhaal over mijn ouders, de oprichters van Caraat Juwelier, die teruggaan naar de vakschool waar het voor hun ooit allemaal begon. Bijzonder om dat verhaal te lezen en die foto’s te zien, zelfs voor mij als zoon. En de portretreeks over de drie generaties Broekhuizen die vaste klant zijn bij ons vind ik erg geslaagd. Net als het verhaal van kapster Joke, die een dierbaar sieraad verloor. Het magazine geeft niet alleen een goed beeld van onze winkel, maar vooral ook van onze klanten.”

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

VGZ en IZA Magazine

Next case