branding & campaigns

CCV

Soort project

Najaarscampagne

Diensten

De opdracht

Vanuit de centrale boodschap ‘Betrouwbare betalingen, zoals jij dat wilt’ hebben we een najaarscampagne ontwikkeld voor drie specifieke mkb-doelgroepen: Retail (webshops), Horeca en Beauty. Doel van de campagne is om het merk CCV bij de doelgroep te (her)introduceren als betrouwbare partner in betaaloplossingen.

Tone of Voice

Om de Get Paid-boodschap van CCV op een originele en effectieve manier over te brengen, spreken we de doelgroep toe via een positieve, no-nonsense boodschap waarin ze zelf centraal staan. We hebben ervoor gekozen om het geheel in korte, krachtige zinnen te verpakken.

Kapsalons:
Jij verzorgt tot in de puntjes.
Wij zijn geknipt voor betalingen.

Horeca:
Jij schenkt aandacht aan je gasten.
Wij hebben oog voor je betalingen.

Webshop:
Jij hebt een piek in je webshop-traffic.
Wij regelen soepel betalingsverkeer.

Behalve deze drie specifieke uitwerkingen is er ook een algemene campagneboodschap:

Als ondernemer doe jij waar je goed in bent.
CCV fixt je betalingen. Get paid.

De campagne in beeld

In de beelden voor de Get Paid-campagne zien we een kapperszaak, een restaurant en een webshop. In zowel bewegende beelden als foto’s is te zien hoe de doelgroep via verschillende CCV-betaaloplossingen wordt betaald voor datgene waar ze goed in zijn.

Stop-motion
Bij stop-motion speel je tientallen foto’s in snel tempo achter elkaar af, waardoor de beleving van een film ontstaat. In deze campagne was deze creatieve, opvallende beeldtechniek voor ons een welkom alternatief voor video. Dezelfde foto’s die we in de bewegende beelden hebben verwerkt, gebruikten we als begeleidende foto voor social media-posts. Zo creëren we een herkenbare, identieke beleving op meerdere kanalen. Stop-motion geeft bovendien een frisse en moderne uitstraling aan het beeld dat we voor CCV willen neerzetten.

De campagne in geluid

Dezelfde boodschap van Get Paid keert terug in de radiocommercials. In dezelfde korte, krachtige zinnen:

“Jij verzorgt tot in de puntjes voor je kapsalon. Of piekt met traffic in je webshop. Als ondernemer doe jij waar je goed in bent. CCV fixt je betalingen. Van pinnen tot online. CCV. Get paid.”

Om beeld, tekst en geluid consistent te houden, zijn zowel de videoboodschap als de radiocommercial ingesproken door de vaste voice-over van CCV. Ook dit draagt weer bij aan de herkenbaarheid van het merk.

De gemaakte middelen

Video’s:
In samenwerking met fotograaf Rene van der Hulst en de ervaren animatoren van Extrafazant vertaalden we het campagneconcept naar meerdere video’s.

In een online video van twintig seconden vertalen we de campagneboodschap ‘Get Paid’ naar de dagelijkse praktijk van een kapperszaak, een horecaondernemer en een webshop. Deze video wordt onder meer op de social media-kanalen en de website van CCV geplaatst.

Daarnaast zijn er drie korte video’s van tien seconden die ingezet worden als YouTube pre-roll. Hierin wordt de praktijk van de drie ondernemingen afzonderlijk uitgelicht.

De eerder vermelde stop-motiontechniek is een bewust gekozen oplossing voor deze specifieke opdracht. Dezelfde foto die in stop-motion wordt verwerkt, kan ook voor een social post worden gebruikt. Behalve dat we op deze manier een herkenbare beleving op meerdere kanalen creëren, maken we effectief gebruik van een shootdag. En last but not least: onder de streep kost het maakproces van stop-motion aanzienlijk minder tijd dan video. Zo konden we de doorlooptijd voor bewegende content zo kort mogelijk houden, zonder concessies te hoeven doen op het gebied van kwaliteit.

Radiocommercials
Voor de radiocommercial en bijbehorende tag-on van deze najaarscampagne heeft ZUID het concept en de scripts geschreven. In samenwerking met NOVAZ Media Group hebben we de spots geproduceerd met de vaste voice-over van CCV. Zowel de muziek als het soundlogo is eerder in CCV radiospots gebruikt. Op deze manier voegen we onze eigen ideeën toe aan bestaande middelen.

Inzet media

In samenwerking met ZIGT Mediabureau en Traffic Builders Digital Marketingbureau is de campagne uitgezet op meerdere kanalen:

Videocommercials
YouTube pre-rolls
Display ads (dynamische banners)

Outdoor
Digital Out Of Home (DOOH)

Radiocommercials
-Ster (NPO Radio 1, NPO Radio 2)
-Talpa Network (Radio 538, SLAM!, 100%NL, Sublime FM, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM)
-BNR Nieuwsradio
-Spotify en digitale radio

De inhouse studio van CCV verzorgt zelf de uitingen en marketing van deze najaarscampagne op hun owned media. Hieronder vallen hun eigen website en social advertising op Facebook en Instagram.

Creatief Campagneconcept

Iedere ondernemer maakt werk van zijn dromen. De een begint een kapperszaak om ruimte te geven aan talent. Een ander wil graag tot in de late uurtjes eten en drinken uitserveren in een gastvrije omgeving. En weer iemand anders bouwt vanachter een scherm een webshop waar iedereen 24/7 terecht kan.

Wat deze drie ondernemers gemeenschappelijk hebben, zijn de momenten waarin ze worden beloond voor hun harde werk en het najagen van hun droom: het moment dat er wordt afgerekend.

Terwijl jij doet waar je goed in bent, fixt CCV je betalingen. Van pinnen tot online, op een snelle, betrouwbare en veilige manier. Voor deze najaarscampagne vertalen we CCV’s centrale boodschap ‘Betrouwbare betalingen, zoals jij dat wilt’ naar de dagelijkse praktijk van de doelgroep.

Het creatief concept ‘Hard work pays off’ vangt dat ondernemersgevoel volledig met als eindbelofte ‘Get paid’.

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

Alku Brand Strategy

Next case