branding & campaigns

content marketing

digital experience

Consolidated

Branche

Vastgoed & bouw

Soort project

Een sterke merkpositionering, het maken van een goede website en het verzorgen van de maandelijkse content.

Diensten

De opdracht

Middels een strategisch traject vond ZUID de juiste merkpositionering binnen een markt met veel concurrentie. We vertaalden dit door naar een verfrissende merkidentiteit, maakten een goede website en werden hofleverancier content om het merk Consolidated nog sterker neer te zetten.

Van de daken schreeuwen

In 2018 klopte Consolidated bij ons aan met een groot marketing- en communicatievraagstuk: hoe kunnen we onszelf nog beter op de kaart zetten? De concurrentie wist zichzelf op een flitsende manier in de markt te zetten. Dat wilde Consolidated natuurlijk ook. Als marktleider kon het familiebedrijf niet achterblijven. Wij hielpen Consolidated graag om een echt merk te worden. Tada, dat is gelukt.

De grootste uitdagingen? Het vinden van de juiste positionering binnen een markt met veel concurrentie en het aantrekkelijk maken van een vakspecialistisch onderwerp voor een bredere doelgroep. Want hey, alles rondom daken is super cool. Tenminste, als je het boeiend brengt.

ZUID aan de bak met het dak

We begonnen met een strategietraject waarin we het merk eens goed onder de loep namen. We hebben Consolidated gepositioneerd als een voorloper op het gebied van technologie. Dat zijn ze ook echt! De ontwikkeling van Dakota bewijst dat dubbel en dwars. Dit is een online portal voor dakmanagement, ontwikkeld door Consolidated zelf. De tool wordt veel gebruikt door klanten. Hij geeft inzicht in aankomend onderhoud, zodat Consolidated eventuele renovatie kan voorspellen.

Consolidated is een expert in effectieve samenwerking met onder andere grote woningcorporaties, gemeenten en KPN. Ze zijn de slimsten op het gebied van rooftop technology. Door het maken van een storytelling-website komt dit verhaal nog beter over bij de eindconsument. Consolidated is aan de ene kant zakelijk en professioneel, maar heeft een rauw en eigenwijs (dakdekkers)karakter: iets wat het bedrijf nóg unieker maakt.

ZUID als hofleverancier

Naast de strategische merkpositionering keken we ook naar de merkidentiteit. Hoe wil Consolidated door de (potentiële) klant worden gezien? We hebben de bestaande huisstijl opgefrist, zijn aan de slag gegaan met een passende website om vervolgens door te pakken met een contentstrategie. Dit zijn de eerste stappen naar een betere communicatie, zowel intern als extern. Hoe leuk: ZUID is ‘hofleverancier’ content. We maken blogs en vullen de social media-kanalen met relevante content zoals blogs, video’s en animaties.

Consolidated instafeed

Het uiteindelijke doel van Consolidated is om bij professionele gebouweigenaren top of mind te zijn. Met zowel de merkidentiteit als de doorvertaling naar content profileren we Consolidated als dé dakspecialist binnen de zakelijke markt. Dit alles op een eigentijdse manier.

#branding #creatiefconcept #strategie #merkpositionering #magazine #e-mail #marketing #employerbranding #socialcontent #animatie #video #illustratie #website #blog #videocontent

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

ALKU Branded Content

Next case