branding & campaigns

Fluvia

Soort project

Wervingscampagne

Diensten

De opdracht

Rederij Fluvia breidt haar vloot uit en wil nieuwe kapiteins werven. Moderne kapiteins, die voor, naast en achter hun bemanning staan. Lastig, want er zijn maar weinig goede kapiteins beschikbaar. De door ZUID ontwikkelde Captain+ wervingscampagne laat kapiteins hun koers verleggen richting een langetermijncarrière bij Fluvia.

Onderdompelen in het kapiteinschap

Om tot het DNA van de Fluvia-kapitein te komen, zijn we kapiteins van zoveel mogelijk nationaliteiten gaan interviewen. In het Duits, Engels en Nederlands. In alle gesprekken kwam naar voren dat Fluvia met recht een aantrekkelijke werkgever is. Er wordt veel van je verlangt, maar daar krijg je ook veel voor terug. Die mindset kreeg van ons het stempel Captain+. De + staat voor alles wat Fluvia is, biedt en verlangt. Het is de perfecte kapstok om alle waarden die Fluvia aan het kapiteinschap koppelt aan op te hangen.

Te land, ter zee en in de lucht

De landingspagina van de Captain+ campagne is het centrale punt waar alle uitingen heen leiden. Een lange dag trok ons creatieve team – videograaf, fotograaf, dronepiloot, copywriter – op met de crew van een van de Fluvia-schepen. Tijdens die dag werd alle input vergaard voor de mini-documentaire, advertenties, online banners, social media-uitingen en scheepsbanners. Want ja, als je kapiteins wilt ‘vangen’, waarom dan niet je eigen schepen inzetten als varende billboards?! Doel van alle uitingen: het echte zo mooi mogelijk in beeld brengen.

Employer branding: kapiteins aan boord halen én houden

Talent behouden is bij employer branding net zo belangrijk als talent binnenhalen. Employer branding draait dan ook niet alleen om het communiceren van hoe fantastisch je bent als bedrijf, maar vooral door het te zijn. Voor toekomstige medewerkers, maar zeker ook voor het huidige personeel. Daarom vergaten we ook de bestaande Captains+ niet. Zij werden tijdens de campagne-aftrap in het zonnetje gezet en kregen onder andere een Captain+ certificaat uitgereikt. Want: in het oog, in het hart.

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

Textielmuseum

Next case