digital experience

Kieshelder

Branche

Retail

Soort project

Het platform voor de optiek

Diensten

De opdracht

Hoe kies ik uit alle opticiens de beste voor mijn ogen? Kieshelder biedt antwoord. Dit onafhankelijke platform koppelt bezoekers aan een opticien in de buurt en maakt de kwaliteitsopticien op alle vlakken een stuk inzichtelijker. ZUID realiseerde dit vooruitstrevende platform en opende daarmee de deuren voor het grote publiek.

Kijk eens aan

We ontwikkelden een keuzetool die klanten door een aantal vragen leidt. Zo zien ze in één oogopslag de mogelijkheden en ontvangen ze advies over maatwerk brillenglazen. Het platform biedt zo de mogelijkheid om aan de hand van veelvoorkomende oogklachten een opticien uit te kiezen die het probleem direct kan behandelen. Door opticiens een winkelpagina aan te bieden, brengen we geïnteresseerde consumenten in contact met de juiste opticien, en dan ook nog eens in de buurt.

Briljant gevonden

Om de gewenste bezoekersaantallen te bereiken, bedachten we een manier om in te spelen op de organische zoekresultaten, oftewel de online bezoekers waarvoor je niet betaald hebt. Door content te maken, scoor je beter in Google. Dus creëerden we een ruim aanbod aan pagina’s over brillenglazen, merken, oogproblemen en gaven we de opticiens een eigen winkelpagina om ook op lokaal niveau naar boven te komen in de zoekresultaten.

Meer weten
over dit project?

Niels vertelt je er graag over.

niels@zuid.com
013 54 50 323

Gemeente Tilburg

Next case