digital experience

Mware

Branche

IT

Soort project

Ontwerp van gebruiksvriendelijke interfaces

Diensten

De opdracht

Mware levert tv-interfaces aan providers die voornamelijk in het buitenland actief zijn. ZUID ontwierp een aantal gebruiksvriendelijke thema’s, zodat kijkers thuis op een overzichtelijke manier kunnen bladeren door de tv-content.

De beste interface
om zorgeloos tv te kijken

Mware wilde graag drie nieuwe designs van hun tv-interfaces aanbieden aan hun opdrachtgevers. Denk hierbij aan grote providers à la Ziggo en KPN, maar dan wereldwijd. Aan ons de opdracht om gebruiksvriendelijke interfaces te ontwerpen, waar de eindgebruiker zonder na te denken doorheen klikt. Denk eens buiten de gebaande paden, was het verzoek van Mware. Nou, dat doen we graag.

Een interface voor iedereen

Toegegeven, het was een uitdaging. Een tv-interface staat of valt bij gebruiksgemak. Daarom kun je het als designer niet permitteren om uit de bocht vliegen. Daarnaast moet de interface leesbaar zijn voor elke kijker. En dé kijker bestaat niet. De kijkafstand, het type televisie en het schermcontrast verschillen per persoon of huishouden.

10 foot-regel: altijd goed leesbaar

Ontzettend irritant als je de letters op het beeldscherm van je televisie niet kunt lezen. Elk woord en elke afbeelding moeten de juiste grootte hebben. Hiervoor hebben we de 10 foot-regel aangehouden, de gemiddelde afstand tussen televisie en kijker. Daarnaast hebben we bewuste keuzes gemaakt op het gebied van kleur. Zo is het bijvoorbeeld niet slim om puur wit gebruiken, omdat dit erg fel oogt op een tv.

testing, testing, one two …

ZUID is niet gaan varen op aannames. We zijn daadwerkelijk voor de tv gaan zitten om te kijken of de thema’s die we hebben gedesignd ook écht logisch navigeren. Is het thema goed te lezen? Wat kan er beter? We hopten continu van televisie naar tekentafel. Om uiteindelijk drie thema’s op te leveren met een maximale gebruiksvriendelijkheid.

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

FUCI

Next case