branding & campaigns

digital experience

Sterk Huis

Soort project

Rebranding van een van de grotere zorginstellingen in Midden-Brabant

Diensten

De opdracht

De organisatie en het werkveld van Sterk Huis veranderden de afgelopen jaren zo flink, dat een rebranding een essentiële stap was. ZUID fungeerde hierbij als strategische en creatieve partner.

Rebranding als vitale merkstrategie

Vóór de rebranding ging Sterk Huis door het leven als fusieorganisatie Kompaan en De Bocht. Een door politieke beslissingen ingegeven transformatie, maar vooral ook nieuwe inzichten in de hulpverlening, zorgden ervoor dat de waarden van de organisatie niet meer overeen kwamen met de uitstraling. Als vaste partner in de marketingcommunicatie, werd aan ons de vraag gesteld: hoe maken we ons sterk voor de toekomst?

Nieuw elan van Sterk Huis

De eerste stap in het traject was het wikken en wegen van de plussen en minnen. Het beter communiceren van de essentie van hun nieuwe identiteit, was voor Sterk Huis een geldig motief voor een rebranding. Een nieuwe naam en een nieuw merk boden een uitgelezen kans om het verhaal van Sterk Huis met nieuw elan te vertellen.

Corporate identity sterk huis

Het rechthoekige logo van Sterk Huis vormt een bouwsteen en duidt daarmee de belangrijke maatschappelijke taak van de organisatie. De bold-letters stralen kracht uit, het afsluitende hartje staat voor warmte en menselijkheid. De gebruikte kleuren zijn een intensere en opgefriste variant op het bestaande kleurenspectrum van Kompaan en De Bocht. Zo maken de kleuren eenzelfde transformatie door als de organisatie.

Sterk web en sterk magazine

Het jaarlijks verschijnende STERK magazine bood de uitgelezen mogelijkheid om het verhaal achter de rebranding behapbaar te presenteren aan de verschillende doelgroepen. Ook de website kreeg een complete make-over. Deze focust primair op cliënten en is zo ingericht dat zij snel zien waar ze terechtkunnen met hun hulpvraag.

Durf jij te vragen?

Na de bekendmaking van het nieuwe logo en de website was het tijd voor een campagne die Sterk Huis meer naamsbekendheid gaf. Onder de paraplu ‘Durf te vragen’ spoorden we mensen aan om hulp te vragen, hoe lastig dat ook kan zijn.

Prikkelende vragen

We gingen online het dialoog aan met een aantal prikkelende Facebookposts. Wat doe je als je buren knallende ruzie hebben? Wat doe je als je collega vertelt dat hij/zij wordt mishandeld? Door mensen te laten nadenken over zulke lastige dilemma’s creëerden we veel discussie, bewustwording en een groot bereik. Een geslaagde campagne dus!

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

Textielmuseum

Next case