branding & campaigns

content marketing

Travis

Soort project

Van truckservicebedrijf naar innovatieve scale-up

Diensten

De opdracht

Hoe transformeer je een truckwashdienst voor de Nederlandse markt in een krachtig internationaal merk dat direct in het oog springt? Een vraag waar AVJT (Alles Voor Je Truck) mee worstelde. Dankzij een ingrijpend totaaltraject hielp ZUID dit ambitieuze bedrijf om nóg sneller te groeien.

Het merk AVJT door de truckwash

AVJT helpt transporteurs door flink op administratie en kosten te besparen. Hoe dan? Door ze met een slim platform te verbinden aan een Europees netwerk van uiteenlopende road services. Dit zijn dienstverleners die onder andere truckwash-, reparatie- en parkeerdiensten aanbieden. Geen gedoe met verschillende bonnetjes, maar één overzichtelijk dashboard voor beide partijen. Een gat in de markt! De software was er, het bedrijf groeide snel, maar er lagen twee uitdagingen voor AVJT: ten eerste wordt de naam niet in elk land hetzelfde uitgesproken. En ten tweede miste het bedrijf een herkenbaar gezicht.

‘Strategische workout’

Het nieuwe AVJT moest dé partner worden voor alle chauffeurs, aangesloten servicepartners en fleetowners (een bedrijf met meerdere voertuigen). Met een uitgebreide merkstrategie hebben we het DNA uit elkaar gehaald en opnieuw opgebouwd. Dit deden we door middel van intensieve brainstorms, workshops en andere ‘strategische workouts’.

Van AVJT naar TRAVIS

De naam AVJT was een obstakel. In Spanje spreken ze AVJT anders uit dan in Duitsland. De nieuwe naam moest dus international proof zijn: kort, uitspreekbaar en makkelijk te onthouden. Na een namestorm bleef de naam TRAVIS plakken. Afgeleid van ‘traverser’, het Franse woord voor oversteken. En dat is precies wat AVJT doet: transporteurs ondersteunen om effectiever van de ene plek naar de andere plek te komen.

Het gezicht van TRAVIS

Service en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel van AVJT. Daarom maakten we de strategische keuze om het merk letterlijk een gezicht te geven. Eentje met een herkenbare en vriendelijke uitstraling. Dus bedachten we een beeldmerk dat perfect past bij de naam TRAVIS. Het resultaat is een eenvoudige, krachtige en herkenbare identiteit.

Marketingmateriaal

Meteen na de lancering van TRAVIS hebben we doorgepakt met de marketing voor TRAVIS. Hoe zetten we dit merk opnieuw op de kaart? Dankzij professionele infographics en salesmateriaal kan TRAVIS het nieuwe verhaal duidelijk vertellen aan (potentiële) klanten en partners. En met een gezamenlijke marketing-taskforce hebben we TRAVIS geholpen om het merk in heel Europa te laten groeien.

TRAVIS-content

Ook verzorgen we sinds de lancering de social media-kanalen van TRAVIS. Aan de ene kant richten we ons op de vrachtwagenchauffeur, aan de andere kant op de fleetowner en servicepartner. Met creatieve formats geven we TRAVIS online een gezicht en laten we zien dat het merk hard aan het groeien is.

TRAVIS is goed op weg

Het gaat lekker met TRAVIS. Met meer dan 400 locaties door heel Europa (and counting!) en 55.000 aangesloten voertuigen is TRAVIS goed op weg om nog verder te groeien in heel Europa. We zijn trots dat we hier een bijdrage aan leveren!

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

Textielmuseum

Next case