branding & campaigns

VGZ en IZA Magazine

Branche

Zorg en welzijn

Soort project

Relatiemagazine

Diensten

De opdracht

Klanten die een kwartier lang gefocust bezig zijn met je merk. Waar zie je dat in de vluchtigheid van vandaag de dag nog? Nou, een relatiemagazine doet precies dat voor je. VGZ en IZA grijpen de unieke kans om écht binnen te komen bij hun verzekerden. ZUID maakt sinds 2015 beide klantenmagazines, die ondanks de vele overeenkomsten toch totaal verschillend zijn.

De kracht van het klantenmagazine
Ook al leven we tegenwoordig met ons hoofd in de cloud, lezen doen we nog altijd het liefst én het meest op papier. De magazines van VGZ en IZA worden dan ook nog altijd massaal van de mat gepakt en gelezen, blijkt uit de conversie naar de website en uit periodiek lezersonderzoek door een onafhankelijk marktonderzoeksinstituut. Uit diezelfde lezersonderzoeken blijkt dat een relatiemagazine zorgt voor meer tevredenheid, een betrouwbaarder imago en een positieve, sociale en kwalitatieve associatie met het merk.

Eén coöperatie, twee magazines
Zorgverzekeraars VGZ en IZA vallen beide onder de 4,2 miljoen klanten tellende Coöperatie VGZ. En beide behandelen ze in hun klantenmagazine topics over de zorg en lichten ze hun diensten verder toe. Genoeg overeenkomsten, maar evenveel verschillen. Dat vraagt om twee magazines die veelal dezelfde onderwerpen op een hele andere manier aanvliegen.

Doelgroepdenken voor de klantenmagazines
Rubrieken vormen de basis van ieder goed magazine. Deze terugkerende items geven de lezer houvast. Denk maar eens aan LINDA., dat blad kan zo’n beetje half Nederland inmiddels blind doorbladeren. Ook in de klantenmagazines van VGZ en IZA staan rubrieken die al meer dan tien edities terugkomen.

Zo begon IZAmagazine ooit met ‘Zorgkosten in beeld’. Bij VGZ is daarop aangehaakt, met dezelfde rubriek die op een andere, makkelijker behapbare manier wordt gebracht. Het doelgroepdenken wordt zo in één klap zichtbaar.

Crossmediale aanpak voor nóg meer lezers
De verhalen uit de fysieke magazines komen online samen op de magazine-webpagina’s van VGZ en IZA. Op crossmediale wijze bundelen we verhalen uit de beide magazines over hetzelfde topic. Zo ontstaat een compleet beeld, inclusief audio en video. Met bestaande content bereiken we zo een nóg grotere groep lezers.

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

Fluvia

Next case