digital experience

WD Training

Soort project

Internationaal trainingsplatform voor de luchtvaart

Diensten

De opdracht

Het Ierse WD Training is een pro in het geven van klassikale veiligheidstrainingen aan particulieren en bedrijven in de luchtvaart en vracht. Het bedrijf wil zich blijven ontwikkelen in de digitale wereld, daarom bedacht ZUID de Aviation Courses. Hiermee worden trainingen nu ook via een online learning tool aangeboden.

Een project van A tot ZUID

ZUID zou ZUID niet zijn als we dit project niet met beide handen aan zouden pakken. Dat betekent dus maar één ding: aan de slag! Van een lege tekentafel naar het leveren van een volledig eindproduct. Alle input werd gestructureerd en met die lading aan kennis op zak gingen we brainstormen. De informatiearchitectuur werd uitgespit, de techniek werd uitgedacht en het systeem werd naar de wensen van de klant in elkaar gezet. Aan de hand van deze vaste basis was aan de UI/UX designers om het plaatje van het systeem compleet te maken. Hierbij gaat het om het gebruiksgemak zoals overzicht op de pagina, elementen op een logische plek en goed leesbare teksten.

Alles in één

De online learning tool is ontwikkeld voor onder andere transportbedrijven, toeleveranciers en cateringbedrijven die ondersteunend zijn aan luchtvaartmaatschappijen. Met dit systeem bieden managers hun medewerkers trainingen aan om ze klaar te stomen voor het werkveld of ze up-to-date te houden. Door middel van een overzichtelijk dashboard kan de manager alles tot in detail in de gaten houden. Wie is waar mee bezig? Wat wordt er wel of niet behaald? En voor wie is welke training relevant? Elke medewerker heeft een eigen online omgeving met een overzicht van de trainingen die ze moeten volgen of die al zijn afgerond.

Safety first

Veiligheid speelt binnen de luchtvaartmaatschappij een grote rol. Zo is het belangrijk dat alles op rolletjes loopt en er met zekerheid veiligheidschecks worden uitgevoerd. Dit geldt ook voor de online trainingen. Het systeem is zo ontwikkeld dat er geen misbruik kan worden gemaakt en iedere medewerker op een eerlijke manier zijn training weet te halen. Zo worden er tijdens tentamens video-opnames gemaakt om de cursist te verifiëren en fraude tegen te gaan. Ook krijg je na het voltooien van de training een (online) badge met certificering.

De douane kan deze scannen om inzichtelijk te krijgen welke trainingen zijn behaald en of de certificering nog geldig is. Aan ons de taak om de veiligheid te blijven garanderen en het programma continu te verbeteren aan de hand van de regelgeving van de Ierse wet.

Meer weten
over dit project?

Robbert vertelt je er graag over.

robbert@zuid.com
013 54 50 323

Kanzi Appels

Next case