branding & campaigns

digital experience

We are Roger

Soort project

Merkpositionering en website

Diensten

De opdracht

Het Roger-project was met recht een klus waar ons merkmakende hart sneller van ging kloppen. Omdat we op meerdere levels het opperste van onze kunde en creativiteit moesten aanspreken en combineren.

Wie is Roger?

Roger is een multidisciplinair adviesbureau. Ze laten bedrijven groeien door een duurzame en strategische partner te zijn op het gebied van procuremanagement, tendermanagement, detachering en werving & selectie. Bij Roger werken echte 360º tenderbazen van de bovenste plank. Ze tenderen namelijk niet zomaar, maar zien het als een middel om de beste partijen en mensen te matchen om samen duurzame groei te realiseren. Voor zowel de samenwerkende partijen, de samenleving als het milieu.

Alles-in-één next level tender brand

Roger is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het hoofdkantoor is verhuisd en drie merken smolten samen. Zo zijn in 2020 Appeldoorn Tendermanagement, Resolt IP en TenderBuilders verdergegaan onder een naam: Roger.

What did ZUID do?

Wij hebben een strakke merkpositionering uitgewerkt en natuurlijk kwam daar ook een kersverse brand identity bij kijken. Daarnaast hebben we gelikte designs en een strakke website voor ze geregeld.

We fiksten onder meer:
  • Een flinke dosis brand strategy voor de samensmelting van drie merken;
  • Een spiksplinternieuwe brand identity voor Roger;
  • Een pakkende animatie en minicampagne voor de launch van Roger;
  • Een supersonisch snelle en goede website;
  • Een employer branding-video.
Employer branding

Om Roger als bedrijf beter te positioneren bij potentiële medewerkers, maakten we een bedrijfsfilm. Op een luchtige manier lieten we de medewerkers iets over de bedrijfscultuur van Roger vertellen. Want wie kan dat nu beter uitleggen dan je toekomstige collega’s?

De grootste uitdaging?

Het samenvoegen van drie zelfstandig opererende labels tot één merk. Dat gaat niet zonder een sterke merkpositionering en laat dat nu net één van de specialismen van ZUID zijn.

Het zaadje voor dit project werd geplant toen we met de huidige Rogers aan tafel zaten om hun uitdagingen aan te horen en onder meer de huisstijl uit te denken. Toen en daar is Roger geboren. Er ging een juich door onze Loods toen uiteindelijk de vervolgopdracht kwam om Roger op het gebied van merkstrategie en merkpositionering concreet verder te brengen.

1 + 1 + 1 = 1?

Door drie labels met eigen waarden en visies samen te voegen, ontstond één organisatie met ruime ervaring aan zowel de procurement- als de inschrijfkant van tenders. Uit alle bestaande waarden distilleerden we vier kernwaarden waar iedereen zich in kon vinden. Daaruit volgde een gedeelde strategie, visie, missie en ambitie die gewoon op een A4’tje passen.

Tenders saai? Think again!

Door alle disciplines samen te voegen onder één dak, werden de Rogers 360°tenderspecialisten die van alle tendermarkten thuis zijn. Maar hoe maak je doelgroepen enthousiast over een multidisciplinair adviesbureau op het gebied van procure- en tendermanagement? Dat Rogers behalve kundige mensen ook nog eens leuke mensen zijn, hadden we zelf al ondervonden. De keuze om de menselijke kant en het team van specialisten in alle uitingen centraal te zetten was dan ook een bewuste. Zo spreken we onder meer consequent over ‘we’ en ‘onze’. Tot de URL aan toe: weareroger.com

Het resultaat? We are Roger!

Het resultaat van alle creatieve denksessies en uitwerkingen is een ijzersterk merk met een pakkende brand identity die je terugziet in het design en op de website. Bekijk het zelf op: weareroger.com

Vertel me alles!

Meer weten over dit project en onze aanpak? Neem dan contact op met onze strategen via 013- 208 40 29. Ze vertellen je graag alle ins en outs over deze geslaagde samenwerking.

Meer weten
over dit project?

Joost vertelt je er graag over.

joost@zuid.com
013 54 50 323

CLCKR

Next case