content marketing

branding & campaigns

ZLM verzekeringen

Soort project

ZUID verzekert de verzekeraar van social content

Diensten

De opdracht

Een verzekering voor je motor, reis naar Zuid-Frankrijk of nét verbouwde woning: ZLM heeft een rits aan verzekeringen voor iedereen in Zeeland en Noord-Brabant. Aan ZUID de taak om ZLM te verzekeren van wekelijkse content om de doelgroep te blijven boeien.

Wie verzekert de verzekeraar?

Begin 2021 besloot ZLM om zelf een verzekering af te sluiten. Eentje die niet in het eigen pakket zit, namelijk een contentverzekering van ZUID Creatives. Waarom? Omdat ZLM iedere week van het jaar verzekerd wil zijn van sterke social content. Maar nog belangrijker: om verzekerden en potentiële klanten te (blijven) verbinden aan ZLM. En dat is precies waar het contentteam van ZUID zo goed in is.

Klaar voor de (contentkick)start

Bij ZUID beginnen we een contentverzekering altijd met een contentstrategie. Daarmee bepalen we wát we willen bereiken, wie we willen bereiken en hoe we dat precies gaan aanvliegen. ZLM had de doelgroep al goed in kaart gebracht. ZUID heeft vervolgens een plan gemaakt: hoe kunnen we de bestaande content naar een hoger niveau tillen? Met een contentstrategie ondersteund door het 3H-model van Google zijn we aan de slag gegaan.

Variëren in content

Wat maken jullie dan precies voor ZLM?’ Nou, je kunt beter vragen: wat niet? Het is een vraag die schreeuwt om een opsomming:

  • Blogs
  • Social posts
  • Inhakers
  • Animaties
  • Videoproducties
  • Social media-campagnes
Effe bellen

Elke week bespreken ZUID en ZLM wat er op de planning staat en hoe we dat precies vorm gaan geven. Tijdens deze meetings vliegen we het echt als collega’s aan. Wat gaat er goed? Wat minder? Hoe kunnen we de doelgroep blijven verrassen? Dankzij het fijne contact vormen we een geoliede machine die hetzelfde doel voor ogen heeft: verrassende content maken waar ZLM-verzekerden blij van worden.

We zijn always-on

We verzekeren dat ZLM het hele jaar in beeld is. De content die we maken is zeer geschikt voor always on campagnes. Én dat is ook wat we doen. Iedere maand promoten we relevante content aan een vooraf bepaalde doelgroep. Hierdoor is en blijft ZLM altijd onder de aandacht, wat zorgt voor een positieve impact op merkattitude, herinnering en herkenning.

Wat dit doet? Vanaf begin april t/m eind september hebben we met de ‘always on content’ meer dan 6.000.000 mensen bereikt. De doelgroep van ZLM is daarmee in 6 maanden tijd, gemiddeld tot vier keer in aanraking gekomen met social content van ZLM.

En om het plaatje compleet te maken, rocken we ook themacampagnes. Zo produceerde we een drie maanden durende campagne voor ZLM. Want ‘Hoe zorg je als verzekeraar dat je top-of-mind bent bij verhuizers op de woningmarkt?’ ZUID hielp om een campagne te bedenken, uit te voeren en te promoten.

Meer weten
over dit project?

Anandi vertelt je er graag over.

anandi@zuid.com
013 54 50 323

SodaStream

Next case