Blog

Waarom ZUID jouw rots in de employer branding is

Geen branche kan het meer ontkennen: werknemers zijn heer en meester in een krappe arbeidsmarkt. Merken zullen daarom meer dan ooit hun best moeten doen om toptalenten aan zich te binden. Naast je B2B en/of B2C marketingcommunicatie kun je niet meer zonder een derde marketingcommunicatiepijler: B2T – business to talent.

Uit de praktijk

Een strakke wervingscampagne is een van de eerste dingen waar je aan denkt bij employer branding. Hier hebben we de afgelopen jaren hele opvallende en mooie voorbeelden van voorbij zien komen:


Denk aan je eigen personeel

Employer branding zou echter meer moeten doen dan zich alleen richten op de werving van nieuwe medewerkers. Het behoud van je huidige team is misschien nog wel belangrijker! En vergeet ook vooral niet dat de meest succesvolle manier van werven nog altijd via je huidige medewerkers is. Die zijn je sterkste merkambassadeurs. Want hoe mooi je wervingscampagne ook is, wanneer dit geen afspiegeling is van de realiteit op de werkvloer, prikken mensen hier snel genoeg doorheen.

Trots zorgt voor toptalent

Bij ZUID geloven we dat je voor echt sterke employer branding een stapje verder moet gaan. Je gaat je merk klaarstomen om te scoren. Dit begint al tijdens de ontwikkeling van je merkstrategie. Wanneer je in deze fase geen rekening houdt met je (gewenste) organisatiecultuur, de behoeftes van je team en je merkpersoonlijkheid, sta je meteen met 1-0 achter.

Het uiteindelijke doel is het niet alleen ‘branden’ van producten/diensten en marketingcommunicatie, maar ook je mensen. Wanneer de trots op het werk zo groot is dat men dit in het dagelijks werk, maar ook daarbuiten uitdraagt, dan heb je goud in handen. Deze trots zal toptalent aantrekken en verleiden!

Hoe kun je een trotse medewerker herkennen?

  • Komt voortdurend met nieuwe ideeën om de organisatie nog leuker en sterker te maken
  • Staat klanten altijd met een glimlach te woord
  • Deelt actief de social posts van de bedrijfspagina
  • Viert bedrijfssuccessen
  • Raakt niet uitgepraat over het werk op het verjaardagsfeest van tante Koosje
  • Gaat met haar collega’s in bedrijfstrui op stap

Liefde en aandacht voor je medewerkers

Je interne Employer Branding op de rit? Dan kun je je peilen actief richten op de werving van nieuw talent door middel van het inrichten van een verrassende candidate journey, opvallende wervingscampagnes, een prikkelende ‘werken bij’-pagina en natuurlijk content speciaal voor deze doelgroep. Maar vergeet in de wervelwind van het werven natuurlijk ook je eigen medewerkers niet liefde en aandacht te geven.